A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja azt a két személyt, akik 2016. és 2017. években az illegális anyag eladásából igyekeztek megélni. 

A két vádlott, akik alkalmanként maguk is fogyasztották a kábítószert, Baranya megyében vásárolták a kannabiszt, amit az elsőrendű vádlott a lakásában csomagolt pakettekbe.

Az elsőrendű vádlott 2.000.-3.000,- Ft/gramm áron árulta az egyébként valójában 0,6-0,7 gramm mennyiségű kábítószert tartalmazó paketteket az ismerettségi körében. Ebben a másodrendű vádlott is részt vett, ő a kábítószert elvitte a vevőkhöz, az árát pedig átadta az elsőrendű vádlottnak. 

A vádlottak legalább húsz személynek adtak el rendszeresen kábítószert, ebből az elsőrendű vádlottnak 659.000,- Ft haszna származott. 

Az ügyészség a büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló és előzetes letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottal, valamint a társával szemben is végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Indítványozta továbbá az elsőrendű vádlottal szemben az 1 év 2 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését, és a vagyonelkobzást 659.000,- Ft erejéig.

Címkék: kannabisz, bíróság, drog, kék hírek