A Somogy Megyei Főügyészség indítványa alapján 2018. április 12-én újabb személy előzetes letartóztatását rendelte el a Kaposvári Járásbíróság a hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt K. G. T. és társai ellen folyó nyomozásban.

K. G. T. magát hivatalos magát hivatalos személynek kiadva több vállalkozótól kért jelentős összegeket azért, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál kedvezőbb elbírálás érdekében hivatalos személynek pénzt fog juttatni. A nyomozás jelenlegi állása szerint 130 millió forintot szerzett meg ezzel a módszerrel.

Azért, hogy hivatalos minőségében senki ne kételkedjen, a vállalkozókkal való találkozásaihoz rendvédelmi szervek tagjainak ruházatát és felszerelését imitáló, azzal összetéveszthető ruházatot viselő személyek kísérték. Most egy újabb olyan személy letartóztatására került sor, aki a gyanú szerint rendvédelmi szerv tagjának beöltözve támogatta K. G. T. gyanúsítottat több bűncselekmény elkövetésekor is.

K. G. T. gyanúsított képviselő-jelöltként indult a 2018. évben megtartott országgyűlési választáson Bács-Kiskun megye 3. számú egyéni választókörzetében. Mivel képviselő-jelöltként nyilvántartásba vették, és a jogszabályi rendelkezések alapján őt a képviselőkkel azonos mentelmi jog illette meg, ezért vele szemben a büntetőeljárás nem volt folytatható és a korábban elrendelt előzetes letartóztatását is meg kellett szüntetni.

A legfőbb ügyész kezdeményezésére a Nemzeti Választási Bizottság 2018. március 14-én jogerősen felfüggesztette K. G. T. gyanúsított mentelmi jogát, melyre tekintettel ismét őrizetbe vételére és az előzetes letartóztatásának elrendelésére került sor 2018. március 15-én.

Címkék: előzetes, csal, millió, kék hírek