A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat azzal a szegedi férfival szemben, aki hamis személyazonosító igazolvánnyal vásárolt az ország több pontján nagy értékű mobiltelefonokat, majd azokat értékesítette.

A vádlott 2016 júniusában a saját fényképét, de egy általa nem ismert férfi személyes adatait tartalmazó ideiglenes személyazonosító igazolványt készített. A hamis közokirat segítségével előbb Siófokon, majd Dunaújvárosban, Mosonmagyaróváron és Egerben az egyik mobilszolgáltató üzleteiben előfizetői szerződéseket kötött és részletfizetési kedvezménnyel négy darab, egyenként 300 ezer forint körüli értékű mobiltelefont vásárolt.

A vádlott a megszerzett mobiltelefonokból a sim-kártyákat eldobta és a készülékeket haszonnal eladta anélkül, hogy a részleteket megfizette volna, amivel a mobilszolgáltató sértettnek összesen 1,2 milló forint kárt okozott.

Az ügyészség a korábban büntetlen vádlottal szemben - aki ellen más bíróság előtt már folyamatban van egy bűnügy - végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Címkék: részlet, mobil, hamis, telefon, kék hírek