A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 61 éves hajléktalan férfival szemben, aki Balatonszárszó és Balatonföldvár környékén összesen 48 ingatlanba tört be.

A vádlott tavaly júniusban kifejezetten azzal a céllal ment a Balaton déli partjára, hogy nyaralókat fog feltörni, és azokból élelmiszert, illetve könnyen mozdítható és értékesíthető műszaki cikkeket zsákmányol. Előfordult azonban olyan, hogy a vádlott egy-egy ingatlanban napokra - sőt egy nyaralóban két hétre is - megszállt, ilyenkor az önkényesen elfoglalt lakást a korábbi bűncselekményekből megszerzett áruk raktározására is felhasználta.

A vádlott 2017 novemberéig jellemzően a nyílászárók betörésével vagy benyomásával összesen 48 ingatlant tört fel, ahonnan 300 forinttól 807 ezer forintig terjedő értékben lopott el különböző árucikkeket, illetve készpénzt. Egy panzió esetében a vádlott megkísérelte felfeszíteni a szálláshely több napi bevételét - több mint 800 ezer forintot - tartalmazó lemezszekrényt is, ekkor azonban nem járt sikerrel. 

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben - aki korábban is volt már büntetve - börtön fokozató szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: nyaraló, hajléktalan, betörő, Balaton, kék hírek