A Somogy Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint elsőként dr. Neszményi Zsolt a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntötte az ülésen résztvevő Biró Norbertet a Somogy Megyei Közgyűlés elnökét, valamint a védelmi bizottság munkájában részt vevő Somogy megyei és regionális szervek vezetőit.

Ezt követően dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Wéber Antal tű. dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának javaslatára a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Polgári Védelem Napja alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat adományozott Bíró Norbert elnöknek.

A díjat a Védelmi Bizottság elnöke, dr. Neszményi Zsolt és Wéber Antal tű. dandártábornok igazgató az ülés keretében, személyes gratuláció mellett adta át a közgyűlés elnökének.

A Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkára Fehér Gábor alezredes számolt be a Somogy Megyei Védelmi Bizottság 2017-es évben a védelmi igazgatással összefüggésben végzett tevékenységéről.

Horváth Jenő őrnagy, a MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka tájékoztatta a jelen lévőket a katonai toborzás aktuális helyzetéről és az önkéntes tartalékos rendszerről.

Wéber Antal tű. dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója az ár-, és belvíz elleni védekezésre történő felkészülésről számolt be, valamint írásos előterjesztést tett tűzmegelőzési tevékenység és a pirotechnikai termékek év végi árusításával összefüggő tűzvédelmi tapasztalatokról.

Molnár Gábor r. ezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Tevékenység-Irányítási Központ rendszeréről, valamint a rendőrség és katasztrófavédelem hatékony együttműködéséről tájékoztatta a bizottság tagjait.

A Védelmi Bizottság ülése eredményesen végződött, a tárgyalt napirendi pontokat mindegyikét elfogadták.

Címkék: védelmi bizottság, toborzás, katasztrófavédelem, katona, rendőrség, kék hírek