A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából „Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa” elnevezéssel vetélkedőt hirdetett a középfokú oktatási intézmények tanulói részére.

Az országos döntő 2018. április 25-27. között kerül megrendezésre Lentiben, ahol a kerékpáros kategóriában Fritz Eszter (Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), segéd-motorkerékpár kategóriában Györék Ármin (Kaposvári Eötvös Lóránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium), személygépjármű kategóriában Lukics Gábor (Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) képviseli majd Somogy megyét.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A vetélkedő megyei döntőjét a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2018. március 22-én, Kaposváron rendezte meg két helyi autósiskola és a Somogy Megyei Kormányhivatal segítségével.

A rendezvény célja a KRESZ-t már ismerő középiskolás diákok számára a közlekedési szabályok elmélyítése, balesetmentes közlekedésük elősegítése, továbbá - a versenyzők életkori sajátosságaira is figyelemmel - olyan ismeretanyag átadása, amely hasznukra lehet a helyes közlekedési magatartás kialakításában.

A megmérettetésen járműkategóriánként KRESZ tesztlapot és drogtotót töltöttek ki, valamint gyakorlati ügyességi feladatokat hajtottak végre.

Címkék: baleset-megelőzés, középiskolás, vetélkedő, diák, verseny, rendőr, kék hírek