A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 35 éves kaposvári férfit, aki elütött két gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A vádlott 2018. február 2. napján 17.00 óra körüli időben Kaposváron, a Zselici úton haladt gépkocsijával a belváros irányába, amikor a gyalogátkelőhelyen előtte áthaladó két gyalogost elsodorta. A vádlott a zebra után kb. 10 méterrel megállt ugyan, de az autójából nem szállt ki, és nem győződött meg arról sem, hogy a gyalogosok megsérültek-e, szükségük van-e orvosi segítségre, hanem rövid gondolkodás után egyszerűen továbbhajtott.

A szerencsés kimenetelű balesetben mindkét sértett könnyű sérülést szenvedett. Annak ellenére, hogy a baleset részesei nem jegyezték meg a vádlott rendszámát, a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozói rendkívül gyorsan azonosították a vádlottat, akit még aznap elfogtak.

A Kaposvári Járásbíróság - az ügyészi indítványnak megfelelően - a vádlottal szemben segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 10 hónap börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, illetve 1 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Címkék: cserbenhagy, elsőbbség, ítélet, baleset, kék hírek