A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a siófoki férfit, aki egy fejszével tette tönkre a testvére által használt villanyórát.

A büntetett előéletű vádlott lakrészében nem volt áram, ezért a vele egy telken, de külön lakrészben élő nővére megengedte neki, hogy tőle egy hosszabbítóval vezesse át magához az áramot. A vádlott azonban többszöri felszólításra sem volt hajlandó az általa elhasznált áramot a nővérének kifizetni, aki ezt megelégelve 2018 januárjában a hosszabbítót az elosztóból kihúzta.

Amikor ezt a vádlott egy január végi napon kora délelőtt észrevette, dühében egy fejszével az épület utcafronti részén elhelyezett villanyórát szétverte, ettől a mérőegység üzemképtelen lett, ezzel pedig mintegy 71.000 forint kárt okozott. A vádlott cselekményét az utcabeli, környékbeli lakók is észlelték és figyelték.

A Siófoki Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve a vádlottal szemben 2 évi próbaidőre felfüggesztett, 1 év és 2 hónap tartamú fogházbüntetést szabott ki. A járásbíróság is indokoltnak látta, hogy a próbaidő alatt a vádlott életvitelét figyelemmel kísérjék, ezért elrendelte pártfogó felügyeletét is. Az ítélet a kihirdetését követően nyomban jogerős lett.

Címkék: villanyóra, fejsze, ítélet, kék hírek