A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a 25 éves kaposvári férfival szemben, aki szamurájkarddal és bozótvágó késsel fenyegette a rendőröket.

A vádlott 2017. augusztus 27. napján a délelőtti órákban egy 47 cm pengehosszúságú szamurájkarddal és egy 50 centi bozótvágó késsel a kezében gyalogolt a nyílt utcán Kaposváron. Ezt meglátta két szolgálatot teljesítő járőr, akik felszólították arra, hogy a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket tegye le. A vádlott azonban ehelyett a rendőröket megöléssel kezdte fenyegetni, és a vágóeszközökkel többször feléjük is sújtott.

képünk illusztráció
képünk illusztráció

A férfi akkor sem csillapodott, amikor több egység érkezett a helyszínre, ekkor már azt kiabálta a rendőrök felé, hogy „kiírtja a családjukat”, ezért könnygázsprayt használtak vele szemben és lefegyverezték. A földre vitt vádlottat azonban így sem lehetett teljesen megfékezni, aki a rendőrökkel való dulakodás során megszerzett egy rendőrbotot, és azzal még az egyik rendőrt is megütötte.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: szamurájkard, dühöng, bozótvágó, verekedés, kék hírek