A Nagyatádi Járásbíróság 2018. február 15-én bíróság elé állításos eljárásban hozott ítéletet annak a két vádlottnak az ügyében, akik tiltott módon, illetve eszközökkel ejtettek el vadakat a csurgónagymartoni erdőben.

Az ítélet tényállása szerint az elsőrendű vádlott tiltott vadászati eszköznek minősülő hurkot helyezett ki a csurgónagymartoni vadászterületen azért, hogy vadakat ejtsen el. A 67 éves férfi 2017 őszén rendszeres haszonszerzés érdekében több ízben ejtett el, illetve tulajdonított el vadat.

2018. januárjában az elsőrendű vádlott megkérte a hivatásos vadász ismerősét, hogy lőjön neki vadat. A csurgónagymartoni erdőben vadászati jogosultsággal nem rendelkező másodrendű vádlott az elejtett és kizsigerelt szarvast a helyszínen hátrahagyta, azonban annak húsát az elsőrendű vádlott hazavinni nem tudta, mert az erdőgazdálkodó sértett alkalmazottai megtalálták és a helyszínről elszállították.

A bíróság a vádlottak büntetőjogi felelősségét orvvadászat bűntette és lopás vétsége miatt állapította meg, az elsőrendű vádlottat 1 év 8 hónap, a másodrendű vádlottat 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság a vádlottak büntetlen előéletére és beismerésére tekintettel 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

Címkék: csurgónagymarton, hurok, vadászat, ítélet, kék hírek