A rendőrség közleménye szerint tavaly szeptemberben a hajnali órákban a 65-ös számú főúton közlekedett egy Opel típusú gépkocsi, amelynek sofőrje letért az úttestről és a menetiránya szerinti jobb oldali vízelvezető árokba csapódott.

A baleset helyszínére kiérkező körzeti megbízottak igazoltatták a gépkocsi vezetőjét, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért őt elfogták és mintavétel céljából előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

null

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján a jármű egyik utasa - aki nem használta a biztonsági övét - 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrök a beszerzett adatok alapján a 27 éves férfit - szabadlábon hagyása mellett - 2017. november 21-én járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Címkék: alkohol, vádemelés, árok, baleset, kék hírek