Ahogy arról korábban már beszámoltunk: a rendőrségre január 21-én érkezett bejelentés arról, hogy a csurgónagymartoni erdészet vadászterületén egy kilőtt és zsigerelt szarvasborjút, mellette vadak etetésére szolgáló takarmányt és az elfogásukra alkalmas acél hurkokat találtak.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a rendőrök másnap elfogtak egy 67 éves férfit, akit orvvadászat elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozók az ügyben tartott házkutatás során a feltételezett elkövető gépjárművéből szarvas és vaddisznó koponyákat, valamint lakásán több kilónyi fagyasztott vadhúst foglaltak le.

A gyanúsított kihallgatása során elmondta, hogy egy hivatásos vadász ismerősét kérte meg a vad kilövésére és kizsigerelésére, ezért társát szintén gyanúsítottként hallgatták ki, továbbá mindkettejüket - szabadlábon hagyásuk mellett - lopás bűntett elkövetésével is meggyanúsították.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság az ügyet a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Nagyatádi Járási Ügyészségnek megküldte.

Címkék: szarvas, vaddisznó, orvvadász, erdő, kék hírek