A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a mentőápolóval szemben, aki ellopta egy beteg bankkártyáját és arról pénzt vett le.

Rosszullét miatt riasztották a mentőket egy idős férfihoz, akit állapota miatt a kaposvári kórházba kellett szállítani. A mentőápolóként dolgozó vádlott az út során egyedül maradt az öntudatlan sértettel a mentőautó hátsó részében, aki mellett ott volt az értékeit tartalmazó táskája is.

A vádlott - kihasználva a látás-, mozgás- és beszédképességét részlegesen elvesztett sértett állapotát - a pénztárcából megszerezte az idős férfi bankkártyáját és egy papírlapot, melyen a PIN kód volt. A kórházba érkezésük után a vádlott keresett egy bankautomatát és 100 ezer forint készpénzt vett fel a sértett bankszámlájáról, majd a következő nap még 85 ezer forintot. Később újra megpróbálkozott a pénzfelvétellel, de addigra a bankkártyát letiltották.  

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől és egészségügyi foglalkozástól eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: ápoló, kifoszt, bankkártya, mentő, kék hírek