Az ügy adatai alapján Zamárdi belterületén egy személyautó egy, az út szélén álló pótkocsinak ütközött tavaly nyáron, majd ezt követően a jármű vezetője, adatai hátrahagyása és a hatóság értesítése nélkül távozott a helyszínről.

A balesetnek szemtanúja volt az utánfutó tulajdonosa, aki az okozó gépkocsi után indult, majd feltartóztatta annak 39 éves sofőrjét, aki időközben ismét egy álló autónak ment neki, ezért értesítette a rendőrséget.

null

A kiérkező rendőrök intézkedés alá vonták a balesetet okozó férfit, aki agresszívan viselkedett és az alkoholszondát sem volt hajlandó megfújni. Az egyenruhások ezért mintavétel céljából előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak vele szemben.

null

A nyomozás során a sülysápi lakos azonban ismeretlen helyre távozott és a felkutatására tett intézkedések sem vezettek eredményre, ezért a hatóság körözését rendelte el. A rendőrök 2018. január 19-én Erdőtelkes belterületén fogták el a férfit, akit előállították a Veresegyházi Rendőrőrsre és a bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Siófoki Rendőrkapitányság az eljárást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Siófoki Járási Ügyészségnek.

Címkék: ittas sofőr, zamárdi, vádemelés, karambol, kék hírek