A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a torvaji férfival szemben, aki napi szinten látogatta idős és beteg édesanyját, mégsem tett semmit azért, hogy megfelelő orvosi ellátást kapjon, melynek következtében a sértett életét vesztette.

Korábban a vádlott gondoskodott 87 éves, egyedül élő édesanyjáról, azonban italozó életmódja miatt egyre inkább elhanyagolta a sértettet, akit 2016 decemberében fürdetett meg utoljára.

A sértett 2017 májusában elesés miatt (váll, combnyaktörés és 2 oldali ablakos bordatörés sérülést szenvedett) mozgásképtelenné vált. Mivel a vádlott napi szinten felkereste, tisztában volt édesanyja állapotával, de ahelyett, hogy a magatehetetlen asszonyhoz orvost hívott volna, a sértettet ágyba fektette, továbbra sem mosdatta, a ruházatát és ágyneműjét nem cserélte ki, sőt egy idő után a ház fűtéséről sem gondoskodott. A sértett saját székletében és vizeletében feküdt.

A vádlottnak az édesanyja megbetegedésével szemben mutatott közönye miatt a sértett állapota egyre romlott, felfekvései alakultak ki, illetve tüdőgyulladást kapott, és egy idő után táplálékot, illetve folyadékot sem vett magához. Ennek ellenére a vádlott csak akkor kért orvosi segítséget, amikor az idős asszony már alultáplált és kiszáradt állapotba került, ezért életét már a szakszerű kórházi ellátás sem tudta megmenteni.

A Somogy Megyei Főügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: közöny, gondatlanság, halál, kék hírek