A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a többszörösen büntetett előéletű férfit és 20 éves fiát, akik betörtek egy holland állampolgár sértett Kaposvár melletti házába.

A vádlott kifigyelte, hogy a külföldön élő sértett lakóháza a téli hónapokban üresen áll, ezért 2017 decemberében a ház egyik ablakát betörte és onnan tv-t, erősítőt, illetve hangfalakat lopott el.

Mivel a vádlott számos értéktárgyat egyedül nem tudott elhozni, ezért másnap kétszer a fiával is visszatért a sértett lakóházába.

A vádlottak ekkor különböző használati cikkeket, főleg szerszámokat loptak el, illetve talicskán hazatoltak egy széfet is, amit otthonukban felfeszítettek és abból két férfi karórát zsákmányoltak.

Az elkövetők mintegy 480.000,- Ft értéket vittek el a sértett házából, ami a gyors rendőri intézkedés folytán nagyrészt megtérült.

A Kaposvári Járásbíróság az előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlottal szemben – aki a bűncselekmény elkövetésekor felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt is állt, és feltételesen volt szabadlábon – 2 év 4 hónap fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást szabott ki, míg a büntetlen előéletű fiát közérdekű munka büntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész az idősebb vádlott büntetésének súlyosítása miatt jelentett be fellebbezést.

Borítókép: illusztráció

Címkék: talicska, betörés, kaposvár, kék hírek