A Barcsi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele és egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy drávatamási lakossal szemben.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen elkövető Barcs belterületén eltulajdonított egy Fiat típusú gépkocsit a hétvégén.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrök látókörébe került egy 23 éves férfi, akit kedden elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra.

A gyanúsított a kihallgatása során elmondta, hogy szombat este egy helyi presszóban italozott, ahonnan agresszív magatartása miatt távoznia kellett.

Hazafelé gyalogolt, amikor észrevett egy út szélén álló autót amibe beült mivel az nem volt bezárva. Észrevette hogy az indítókulcs a gépkocsiban van, ezért elhatározta hogy azzal megy tovább, azonban Drávatamási külterületén elakadt egy földes úton.

Ezt követően az autó rendszámait levette, azokat az erdőben eldobta, majd az autót hátrahagyva gyalogosan hazament. A rendőrök a gépkocsit a vallomás alapján felkutatták és lefoglalták.

A férfi az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Címkék: kék hírek, séta, autó, lopás, barcs