Tavaly egy májusi délelőttön történt, hogy akkor még ismeretlen elkövető egy nyugdíjbiztosítótól kapott ajándék ígéretével bejutott egy idős csurgói asszony otthonába.

A 20 éves férfi ágynemű garnitúrát kínált a sértettnek, amit csak abban az esetben kapott volna meg, ha egy másikat is megvásárol. A hölgy visszautasította az ajánlatot, azonban ekkor a gyanúsított megkérte, hogy mutassa meg a nyakláncát, miközben azt - a sértett idős korát kihasználva - észrevétlenül lecsatolta és magához vette. Ezt követően az ékszerrel együtt, az ágyneműket hátrahagyva sietősen távozott.

Az adatgyűjtés során beszerzett információk eredményeként a nyomozók látókörébe került egy salgótarjáni lakos, akit két órán belül elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A rendőrök a férfit - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, akitől az eltulajdonított ékszert lefoglalták.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagyatádi Járási Ügyészségnek.

Címkék: nyaklánc, csaló, tolvaj, kék hírek