A Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban az elkövetéstől számított 3 napon belül bíróság elé állította azt a férfit, aki hétfőn 7.500 forintot rabolt egy siófoki élelmiszerboltból.

A vádlottat korábban kétszer is felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, akit ez sem tartott vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől.

A vádlott 2018. január 8-án a déli órákban Siófok belvárosában egy élelmiszerboltban a rövid időre őrizetlenül maradt kasszából 7.500,-Ft-ot lopott el, majd távozni akart, ezt a bolt egyik dolgozója észlelte és megpróbálta elállni az útját. A rabló azonban nagy erővel fellökte, majd elfutott a helyszínről. A vádlott még aznap délután Siófokon egy dohányboltban és gyorsétteremben a rabolt pénz nagy részét elköltötte.

Az őrizetben lévő vádlottat a bíróság 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és elrendelte a vele szemben korábban kiszabott két felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását is. Az ügyész a vádlott terhére súlyosításért jelentett be fellebbezést. A bíróság az előzetes letartóztatását is elrendelte.

Címkék: előzetes, rablás, köröz, lopás, Balaton, kék hírek