A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat hat személlyel szemben, akik közül öten nemcsak fogyasztották, hanem beszerzési-értékesítési láncot kiépítve kereskedtek is a tiltott szerekkel.

Az élettársi kapcsolatban álló I. és II. rendű vádlottak azzal a céllal adták el az autójukat, hogy a vételárból kábítószert vásárolnak és azt haszonnal Kaposvár területén értékesítik. Ebbe bevonták a III. rendű vádlottat is, akiről tudták, hogy Budapesten megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik a drogok beszerzéséhez.

A vádlottak ezután 2016 októbere és 2017 márciusa között számos alkalommal vásároltak Budapesten jelentős mennyiségű amfetamint, illetve „speed” port, melyet Kaposvárra szállítottak és lakóhelyükön kimérve árusítottak, de előfordult, hogy a kábítószert egy iskola közvetlen közelében adták át.

A kábítószer értékesítésébe több személyt is bevontak. A rendőrök végül 2017 márciusában számolták fel a kábítószer kereskedő hálózatot. 

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben lévő I., IV. és V. rendű vádlottakkal, valamint a III. rendű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, a II. rendű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, míg a csekély mennyiségű kábítószer fogyasztásával vádolt VI. rendű vádlott próbára bocsátására tett indítványt, illetve a szerek eladásából származó pénzösszeg elkobzását is indítványozta.

Címkék: díler, kereskedő, drog, kábítószer, kék hírek