A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében 2017. december 22-én közúti ellenőrzéseket hajtottak végre a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A rendőrök figyelték a gyorshajtást, a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint szondáztattak is.

Fotó: SMRFK
Fotó: SMRFK

 

A végrehajtott célellenőrzések során a rendőrök 266 járművezetővel szemben intézkedtek, amelyek alkalmával ittas járművezetés miatt 2 esetben indítottak eljárást, biztonsági öv használatának elmulasztásáért 9 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve egyéb közlekedésrendészeti szabályszegés elkövetése miatt pedig 4 esetben szabtak ki helyszíni bírságot.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az év végi ünnepek kapcsán felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára, az ittas járművezetés veszélyeire! Arra kérnek mindenkit, hogy ne veszélyeztessék saját és mások testi épségét, biztonságát! Ne vezessenek szeszes italtól befolyásolt állapotban, hiszen ez nagymértékben megnöveli a balesetek bekövetkezésének kockázatát! Az ittas járművezetőknek, még ha haladásuk során a közlekedési szabályokat be is tartják, számolniuk kell azzal, hogy önhibájukon kívül szenvedhetnek balesetet, amely – ittasságtól függően – büntetőeljárást és a vezetői engedély bevonását vonhatja maga után.

Címkék: razzia, siófok, rendőrség, kék hírek