A Kaposvári Rendőrkapitányságon indult eljárás 2016. november 8-án kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy helyi fiatalok kábítószert árulnak.

A szervezett összehangolt rendőri akciónak köszönhetően 2017. március 29-én a rendőrök tetten értek egy 24 éves kaposvári férfit, miközben kábítószert értékesített, ezért őt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították.

F. Kevin Róbertet jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A beszerzett adatok és információk alapján az üggyel összefüggésben a nyomozók további négy főt gyanúsítottak meg kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével. 

Az eljárás során a rendőrök több helyen tartottak házkutatást, amelynek során kábítószergyanús anyagokat, azok kereskedelméhez és a fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le. A lefoglalt anyagok többsége a beszerzett szakértői vélemény alapján kábítószernek minősültek, azonban volt olyan termék is, amelyről megállapították, hogy nem kábítószer, de Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkezik. Emiatt F. Kevin Róbertet egészségügyi termék meghamisítása bűntett elkövetésével is meggyanúsították.

A gyanúsítottak közül F. Kevin Róbert, S. Tibor és Sz. Zsolt jelenleg is házi őrizetben vannak, másik két társuk az eljárás során szabadlábon védekezik.

A Kaposvári Rendőrkapitányság az ügyet a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Somogy Megyei Főügyészségnek megküldte.

Címkék: kábítószer, vádemelés, drog, kék hírek, kaposvár