A Szigetvár utcai idősek klubjának tagjai csütörtökön vettek részt a rendőrség interaktív fórumán. Az előadások mellett itt egymással is megoszthatták gondolataikat arról, hogyan védekeznének például a betörések és a lopások ellen.

Szükség is van az ilyen fórumokra, mert sok esetben a bűnözők az idősek hiszékenységét vagy kiszolgáltatottságát használják ki.

null

- A kaposvári Szociális Központ kiemelt fontosságúnak tartja, hogy időskorú ellátottjaik se váljanak bűncselekmények áldozatává. Ezért nagyon örültünk az SMRFK megkeresésének, hogy egy bűnmegelőzési előadássorozattal jelen vannak klubjainkban - tette hozzá Szabó Tóth Krisztina, a Kaposvári Szociális Gondozási Központ nappali ellátásvezetője.

A "Biztonságban, egészségben" elnevezésű programsorozat pár hete indult.

- Októberben az idősek hónapjával kezdtük ezt a projektet, akkor egy általános bűnmegelőzési tanácsadást kaptak a nyugdíjas klub résztvevői, további fogyasztóvédelmet a termékbemutatók veszélyeivel, őket erre kértük meg, ebben a hónapban pedig a karácsony bevásárlódömping veszélyeire hívtuk fel a figyelmet - válaszolta Dr. Jávorszkyné Dr. Molnár Magdolna, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője.

null

A mostani tematikus programsorozat egyelőre csak egy évre szól, a rendőrök azonban szeretnék, ha ezek a fórumok a jövőben is folytatódnának.

Címkék: nyugdíjasok, bűnmegelőzés, kék hírek, kaposvár