Már a mai napon is szórólapokat osztottak a rendészeti szakiskolások az egyik kaposvári bevásárlóközpontban. A fiatalok emellett karácsonyig úgynevezett portyaszolgálatot is ellátnak.

"December elsejétől december 22-éig a hétvégén 15-18 óráig az adventi vásárok helyszínein fognak járőrözni és különböző szórólapokkal, jó szóval, figyelemfelhívással figyelmeztetik az ott lévő embereket, ha esetleg figyelmetlenségből, szórakozottságból előhagyják tárgyaikat." - tájékoztatott Dr. Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese.

Diákok
Diákok "portyáznak" a bevásárlóközpontban

A rendőrök egy mai sajtótájékoztatón értékeink védelmére is felhívták a figyelmet. Dr. Jávorszkyné Dr. Molnár Magdolna, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője elmondta, a nagy bevásárlások idején, a nagy tömegeket vonzó rendezvényeken, adventi vásárokon értéktárgyainkat semmiféleképpen se helyezzük el hátizsákokban, farzsebben, mindig biztos helyre a táska legalájára kerüljenek, táskánkat szorosan szorítsuk magunkhoz.
Fokozott ellenőrzésekre kell számítani az ünnepek előtti időszakban Somogy megye útjain is.

"Kollégáim ezért fogják fokozottan ellenőrízni ezeket a területeket, hogy segítsék a forgalmat, ez az elsődleges cél. Sokszor fognak találkozni közlekedési rendőrrel, akár forgalomirányítás során." - árulta el a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője, Benke Ottó.

adventi bűnmegelőzés

Az idei, immáron kilencedik adventi bűnmegelőzési kampányhoz a Somogy Megyei Kormányhivatal is csatlakozott. Ők leginkább a játék és fényfüzér ellenőrzéseikkel segítik a vásárlókat.

Brantmüller Zsoltné, főosztályvezető hozzátette, munkatársai idén is sok karácsonyi fényfűzért megvizsgáltak. Az ellenőrzésekkel próbálják kiszűrni, az első sorban Távol-keletről érkező nagyon gyenge minőségű termékeket, amik nem biztonságosak.

adventi bűnmegelőzés

A mai rendezvényen a rendőrök kihirdették egy rajzpályázat győzteseit is, továbbá az óvodásokat lámpát és láthatósági mellényt egyaránt tartalmazó ajándékcsomagokkal lepték meg.

Címkék: tájékoztató, bűnmegelőzés, advent, karácsony, kék hírek