A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség egy más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott ellen emelt vádat csalás büntette miatt.

A többszörös visszaeső vádlott 2015-ben egy Budapest környéki büntetés-végrehajtási intézetben töltötte korábbi csalás büntette miatt kiszabott büntetését.

A vádlott a börtönben engedély nélkül magánál tartott telefonba az általa, illetőleg ismerősei által használt SIM kártyáját kívánta pénzzel feltölteni azért, hogy hozzátartozóival a kapcsolatot tarthassa, illetve mobiltelefonos szerencsejáték fogadásokat köthessen.

A vádlott magát egy mobilszolgáltató munkatársának kiadva több számára egyébként ismeretlen magánszemélyt hívott fel, részükre nyereményt ígérve ATM automatákon keresztül, az általa megadott telefonszámokra különböző összegeket töltetett fel.

A vádlott ezzel a módszerrel 3 kaposvári személyt tévesztett meg, és tőlük 2015. novemberétől 2016. márciusáig összesen 355 ezer forintot csalt ki.

A vádlott ellen egyébként a Kecskeméti Járásbíróságon hasonló jellegű bűncselekmények elvkövetése miatt eljárás van folyamatban.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: mobiltelefon, bűnöző, szerencsejáték, visszaeső, börtön, csal, kék hírek