A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfi ellen, akik közül ketten nagy mennyiségű illegális szert tartottak azért, hogy azt eladják.

Az I. és II. rendű vádlottat tavaly októberben érték tetten Kaposváron a rendőrök, amikor az I. rendű vádlott éppen önmagában is jelentősnek számító mennyiségű kábítószert és új pszichoaktív szert tartalmazó anyagot adott el a II. r. vádlottnak. Ezután a két férfi lakásán házkutatások során további jelentős mennyiségű illegális szert foglalt le a rendőrség.

A nyomozás során megállapításra került, hogy az I. r. vádlott tavaly az Egyesült Királyságból interneten vásárolt kábítószert, ami a vámellenőrzésen fennakadt, ezért a csomag nem jutott el hozzá, a rendőrök azonban igen. A II. r. vádlott a gyermekét is bevonta a kábítószer-kereskedelembe.

Az ügyészség a két büntetett előéletű kereskedővel szemben - akik előzetes letartóztatásban várják az ítéletet - fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzást, míg a fogyasztóval szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

Címkék: díler, kereskedő, kábítószer, internet, drog, kék hírek