20:00

Hét esetben vezetékről távolították el a kidőlt fákat, letört faágakat a somogyi tűzoltók. Húsz helyszínen a közúti forgalmat akadályozó, útra dőlt fák miatt bőgtek fel a motorfűrészek.

A legtöbb kárt a Balatonnál okozta a vihar, ahol három lakóházat is meg kellett szabadítani a kidőlt fák súlya alól az egységeknek. Balatonföldváron a vasúti sínekre dőlt fát darabolták le a balatonboglári tűzoltók. Siófok, Mészöly Géza utcájában négy, míg Zamárdi, Széchenyi utcájában két villanyoszlopot döntött ki a vihar. Siófok Baross utcájának fekete fenyő állományát ezúttal is megtépázta a viharos erejű szél. A kidőlt fák villanyoszlopokat is magukkal rántottak. A város Sió utcájában egy tízemeletes lakóház tetejéről a szél leszakította az antennát, amely magával rántotta egy klíma berendezést és betört egy ablakot.


Fotók: Siófok HTPFotók: Siófok HTPFotók: Siófok HTPFotók: Siófok HTPFotók: Siófok HTPFotók: Siófok HTPFotók: Siófok HTP
Fotók: Siófok HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Enyingen, a Vasút utcában ledőlt egy lakatlan épület tűzfala, a tetőszerkezete megrongálódott. A siófoki hivatásos tűzoltók körbekordonozták a területet.

Jelenleg még harminc siófoki káresetnél várják a tűzoltók beavatkozását. A helyi hivatásos egységek mellett a Balatonhoz vezényelt kaposvári hivatásos tűzoltók dolgoznak a károk mihamarabbi felszámolásán. 

16:15

Eddig mintegy hetven helyszínre kérték a somogyi tűzoltók segítségét, főként vezetékre és épületekre dőlt fák eltávolításához. A legtöbb kárt a Balatonnál okozta a vihar.

A kora délutáni óráktól kezdve Ádándon, Pusztakovácsiban, Kaposváron, Barcson, Lengyeltótiban és Siófokon is útra dőlt fák eltávolításán dolgoztak a tűzoltók. Ugyanakkor több helyen az áramszolgáltató munkatársaival közösen dolgoznak az egységek a villanyvezetékre dőlt fák, leszakadt faágak eltávolításán.

null


Siófok Bláthy Ottó utcájának egyik családi házánál a szél felkapta az udvaron álló trambulint, amely leszakította a gázcsonkot. A gázszolgáltató munkatársai már kiszakaszolták az érintett vezetéket, a munkálatok ideje alatt – megközelítőleg három órán át – nem lesz gáz mintegy 150 fogyasztónál. A Batthyány utcában villanyoszlopot is kidöntött a vihar. 

Fotók: Tab ÖTP
Fotók: Tab ÖTP




A városban több épület tetőszerkezetét is megrongálta az erős szél. Balatonföldváron a vasúti felsővezetékre dőlt fa, eltávolításán a balatonboglári önkormányzati tűzoltók dolgoznak. 

Címkék: balaton, vihar, somogy, kék hírek