A Siófoki Járási Ügyészség gyorsított eljárásban vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy román férfi ellen, aki tíz illegális bevándorlót kísérelt meg Szlovéniába csempészni.

A vádlott személyenként ezer euróért vállalta, hogy a négy sri-lankai és hat afgán állampolgárt Romániából - Magyarországon keresztül - Szlovéniába szállítja. A vádlott 2017. szeptember 22-én az M7. autópálya Siófok melletti szakaszán vezette a kisbuszát, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai megállították, majd felfedezték a csomagtérben kialakított rejtekhelyet, és az ott utazó illegális bevándorlókat. 


a police.hu felvételeia police.hu felvételeia police.hu felvételeia police.hu felvételeia police.hu felvételeia police.hu felvételeia police.hu felvételeia police.hu felvételei
a police.hu felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az vádlottat a Siófoki Rendőrkapitányság őrizetbe vette, míg az illegális bevándorlókat a román hatóságoknak átadta.

Az eljárás alatt előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a Siófoki Járásbíróság - az ügyészi indítványnak megfelelően - 4 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte és 5 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet nem jogerős.

Címkék: mingráns, bevándorló, elítél, embercsempész, börtön, illegális, kék hírek