A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség rendkívül gyors nyomozást követően, a bűncselekmény elkövetésétől számított huszadik napon csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt öt személlyel szemben, akik közül hárman előzetes letartóztatásban vannak, akik egy szeptember 2-án Kutason megtartott rendezvényen rátámadtak az intézkedő rendőrökre.

A rendőrök a rendezvény zárásakor intézkedtek az egyik vádlottal szemben, amikor a testvére szidalmazni kezdte őket. Az ittas testvérpár ezután közösen a két rendőrre támadt, és több alkalommal ököllel megütötték őket.

Időközben a helyszínre érkezett egy másik járőrpár, akikre a helyszínen tartózkodó rokonok ismerősök közül hárman, azért, hogy az előállítást meghiúsítsák az intézkedő rendőröket életveszélyesen megfenyegették, akadályozták őket, egyiküket bántalmazták is.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg a szabadlábon védekező társaikkal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: részeg, Kutas, előzetes, ittas, verekedés, kék hírek, rendőr