Az immár tizennyolcadik országos lépcsőfutó versenyen a párosok abszolút versenyében a nagyatádi Horváth Dániel és Kiss János a második leggyorsabbnak bizonyultak, 3 perc 21 másodperces eredménnyel, míg egyéniben a kaposvári Cser Gábor volt a legeredményesebb.

Az először 2000-ben megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futnak felfelé huszonhárom emeletet a SOTE Nagyvárad téri épületében.

A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágnak neki a több száz lépcsőnek a nagyjából harminckilós felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kell maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhatnak el egymástól.


fotók: katasztrofavedelem.hufotók: katasztrofavedelem.hufotók: katasztrofavedelem.hufotók: katasztrofavedelem.hufotók: katasztrofavedelem.hufotók: katasztrofavedelem.hufotók: katasztrofavedelem.hufotók: katasztrofavedelem.hufotók: katasztrofavedelem.hufotók: katasztrofavedelem.hufotók: katasztrofavedelem.hu
fotók: katasztrofavedelem.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A VII. Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság záró fordulója sem múlt el izgalmak nélkül. A 8 fordulóból álló versenysorozat utolsó megmérettetésének a Somogy megyei Böhönye adott otthont, ahol majd félszáz futamon tettek tanúbizonyságot ügyességükről a hétfős csapatok.

Az áprilistól szeptemberig tartó bajnokság összesített eredményhirdetésekor sem érte meglepetés a résztvevőket: Becsehely csapatai magabiztosan hódították el idén a legjobbnak járó kupát. Böhönye Önkormányzati tűzoltói retro kategóriában az ötödik, míg a település női önkéntesei a negyedik helyen zárták a bajnokságot.

Címkék: lépcsőfutás, fecskendő, tűzoltó, verseny, kék hírek