A többszörös visszaeső 26 éves vádlott, ez idáig összesen öt alkalommal volt büntetve, többnyire vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

A legutóbb - a Lengyeltóti, Szőlősgyörök környékén elkövetett hétvégi ház betörések miatt - kiszabott két év négy hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetését a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte.

A vádlottal szemben - tiltott tárgy (mobiltelefon tartása), tiszteletlen magatartás, zárkatárs bántalmazása - miatt kiszabott magánelzárás fegyelmi büntetést szabtak ki.

Ennek végrehajtása során a vádlott az egyik este a vele szemben intézkedő ellenőrzési feladatot ellátó bv. őrt mások előtt munkakörének ellátásával összefüggésben lealacsonyító, becsmérlő kifejezésekkel illette, amelynek több fogvatartott és a bv. őr is fültanúja volt.

A vádlott másnap reggel szolgálatváltáskor ismét rendkívül durva, becsmérlő kifejezéseket használt az őrrel szemben, majd megöléssel, nyakának kitörésével életveszélyesen megfenyegette.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította a vádlottat, akivel szemben a bíróság becsületsértés és zaklatás vétsége miatt két év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki.

Címkék: elítélt, börtönőr, fenyeget, börtön, kék hírek