A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés büntette miatt emelt vádat egy 29 éves férfival szemben.

A vádlott 2016. szilveszterét Hévízen töltötte éjszaka szeszesitalt és kábítószert is fogyasztott. 2017. január 1-jén a déli órákban az M7-es autópályán Budapest irányába indult az által vezetett személygépkocsival, úgy hogy a még szervezetében lévő szeszesital és kábítószer hatása alatt állt.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az autópályán a vádlott előtt kb. 105-115 km/h sebességgel haladt a sértetti gépkocsi amelyben ketten ültek. A vádlott ittasságából és a kábítószertől befolyásolt állapotából eredően vezetés közben elaludt és kb. 135-145 km-es sebességgel hátulról az előtte haladó sértetti gépkocsiba rohant.

A sértetti gépkocsi a jobboldali szalagkorlátot áttörte, az autópálya melletti füves domboldalra csapódott, majd függőleges tengelye körül jobbra többször körbeforogva visszacsapódott az úttestre, ahol megállt.

A hatalmas ütközés következtében a sértett gépkocsivezető az ülése háttámláját kitörte, a biztonsági övről hátrafele kicsúszott, majd a hátsó üléstámlát is áttörve a jármű sérülései miatt kinyílt hátsó csomagtartó ajtó keresztül kiesett és pályatesteket elválasztó kettős szalagkorlát közé zuhant.

A sértett a baleset során elszenvedett súlyos sérülései következtében a helyszínen meghalt, a jobboldali első ülésen helyet foglaló felesége pedig kb. 3-4 hét alatt gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, közügyektől és járművezetését eltiltását indítványozta.

Címkék: vádemelés, tragédia, drog, halálos, ittas, kék hírek