A Siófoki Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás és lopás bűntette miatt emelt vádat két siófoki férfival szemben.

A vádlottak kihasználva azt, hogy a nyári idegenforgalmi szezonban a siófoki éjszakai szórakozásból hazatérő sértettek az ajtókat nem zárták be, illetve a hajnali, vagy kora reggeli órákban mélyen aludtak, a nyaralókba könnyedén beosontak. A bűncselekmények elkövetése során az egyik vádlott besurrant a nyaralókba, és több esetben is az alvó sértettek közvetlen közeléből vett magához értékeket, míg az utcán tartózkodó társa a helyszínt figyelte.

A vádlottak alkalmanként 14 ezer forint és 427 ezer forint közötti összegű kárt okozva zsákmányoltak nagyobb értékű mobiltelefonokat, készpénzt és egyéb értékeket a nyaralókban vakációzó sértettektől.

Az ügyészség a betörőpáros nyaralókba besurranó, és előzetes letartóztatásban lévő tagjával szemben - aki a korábbi büntetése miatt különös visszaesőnek is minősül - börtön fokozatú szabadságvesztés, míg a bűncselekmények elkövetését figyeléssel biztosító társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: kifoszt, buli, betör, Balaton, kék hírek