Nem telik el úgy nap Darányban, hogy több száz kamion ne haladna át a településen. Ez nagyon zavarja a helyieket, azt mondják reggel ötkor már a teherautók zajára ébrednek.

A házakon látszanak a repedések és az úton is mély nyomvályúk alakultak ki. Volt olyan nap, amikor reggeltől estig forgalmat számláltak a helyiek: akkor csaknem 400 kamion haladt át a településen.

A darányiak most figyelemfelhívó táblákra gyűjtenek. Azt remélik, hogy ez lelassítja a kamionokat. Az önkormányzat egyébként a napokban egyeztetett a közúttal és a rendőrséggel.

Nincs nyugalmuk a darányiaknak, akkora a településen áthaladó kamionforgalom. A helyi ingatlanok is egyre rosszabb állapotban vannak, megoldás viszont egyelőre nincs.
Nincs nyugalmuk a darányiaknak, akkora a településen áthaladó kamionforgalom. A helyi ingatlanok is egyre rosszabb állapotban vannak, megoldás viszont egyelőre nincs.

- Maximálisan segíteni fogják a mi bejelentéseink alapján a legkisebb úthibák azonnali kijavítását, így nem lenne akkora balesetveszély, a rendőrkapitányság pedig azt igérte, hogy rendeszeres fogják ellenőrízni a kamionokat az elkövetkezendő időkben - mondta a darányi polgármester, Villányi László.

Megkeresésünkre a Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztálya azt írta, hogy a 6-os számú főútvonalon a megnövekedett nehéz tehergépjármű forgalmat nem áll módjukban korlátozni, mert az e-útdíj bevezetésével módosult a KRESZ, így a nehéz tehergépjárművek kizárólag főútvonalon közlekedhetnek. Úgy vélik: a közúti forgalom csökkenése az M6-os autópálya országhatárig történő megépítését követően várható. Ezen munkálatok elkészültével nyílik majd lehetőség a településen áthaladó főúton a kamionok tiltására is.

Címkék: darány, kamion, forgalom, kék hírek