Szombat hajnalban szalagkorlátnak ütközött egy kisteherautó az M7-es autópályán, Balatonszemesnél. A jármű vezetője kiszállt az autóból, a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést, áramtalanították a járművet, amelyet miután a kerekeire állítottak újra megindult a forgalom az érintett szakaszon.

A péntek esti vihar során villám csapott egy réten álló fába Somogyvár külterületén. Az odvas fa izzó részeit a marcali hivatásos tűzoltók oltották el. 

null

A taszári lakótelepen megtépázta a szél a fákat, több ág letört, amelyek a gyalogos forgalmat veszélyeztették. Ledarabolásukon a kaposvári hivatásos tűzoltók dolgoztak. A KÖTÉL Egyesület tagjainak megrongált háztetők befedése adott munkát a településen, majd útra dőlt fák eltávolításához kérték a segítségüket.

Böhönyén, Siófokon és Telekiben is viharkárok felszámolását végezték a tűzoltó egységek. Orci József Attila utcájában a vihar következtében egy 20 méter magas fenyő hosszában megrepedt és egy lakóházat veszélyeztetett. A munkálatok idejére a kaposvári tűzoltók a ház mozgáskorlátozott lakóit a szomszédos ingatlanba kísérték, majd a magasból mentő segítségével eltávolították a letört részeket.


Fotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: Katasztrófavédelem
Fotók: Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Balatonlellén lángra lobbant egy kisteherautó, s a tűz már a közeli melléképületet is veszélyeztette. A jármű rakteréből még sikerült kimenteni a ruhaneműkkel és műanyag játékokkal teli dobozok egy részét, de bennégett az autóban hagyott készpénz is, valamint károsodott a közeli épület szigetelése.

Szombat este Kadarkút és Bárdudvarnok között árokba hajtott egy személyautó, amelyet egy arra közlekedő szabadnapos tűzoltó áramtalanított, míg felesége egészségügyi ellátásban részesítette a gépkocsi vezetőjét. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Istvándi és Darány között égett a szalma. A barcsi hivatásos tűzoltók a szalmát átforgatták, az izzó részeket eloltották.

Címkék: bevetés, katasztrófavédelem, vihar, somogy megye, kék hírek