Rendőri felvezetéssel terelték le az útról a kamionokat Balatonvilágos előtt az M7-es autópályán a hétvégén. Az okmányokat és a pihenési időt is ellenőrizték. Deim András több éve fuvarozik. Azt mondja: ha kifognak egy lassú járművet, akkor akár több száz kilométeren keresztül is követhetik, előzni ugyanis tilos. Vagy bevállalják az esetleges bírságot.

- Amikor autópályán haladunk 85-el és akad egy régebbi típusú autó, ami 60-al, 70-el megy, az nekünk gond. Nekünk is van munkaidőnk, amit be kell tartani - mondta Deim András.

null

Elsőként Somogyban kezdték el a civil autóból az ellenőrzést a rendőrök az M7-esen. Hetente akár többször is előfordulhat ilyen jellegű akció. A tapasztalatok szerint ugyanis a szabálytalankodó kamionosok így könnyebben kiszűrhetők, ezáltal pedig a balesetek is megelőzhetők.

- Ez azt takarja, hogy egy civil gépkocsiba kollegáim bent ülve kamerával veszik a szabálysértőket. Majd egy rendészeti kialakítású gépjárművel félreállítják és intézkednek velük szemben - árulta el a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedés rendészeti osztályvezetője, Benke Ottó.

A rendőrök naponta több száz autóst ellenőriznek a turisztikai szezonban. Akit megállítanak az ellenőrzés során az szondára is számíthat. Az utóbbi két hónapban több mint 150 esetben intézkedtek szabálytalankodó kamionos ellen.

Címkék: traffipax, ellenőrzés, rendőr, kék hírek