A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra tegnap délután érkezett a bejelentés, miszerint a Balatonfenyves és Fonyód közötti vízterületen, a parttól mintegy 500 méterre egy gumimatracon sodródott egy gyermek. A bejelentést követően az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek, ahol a segítségre szoruló fiatalt a partközeli, sekély vízbe vitték.

Ezután a rendőrök ismét azt vették észre, hogy a vízből egy másik matracról is segítséget kérve integetnek feléjük. Az a bajba jutott fürdőző az erős szél miatt nem tudott visszajutni a partra.

A fonyódi vízirendőrök késő délután két külföldi férfire is figyelmesek lettek, akik a parttól bő egy kilométerre egy gumicsónakból kértek segítséget. Elmondták, hogy az erősödő délnyugati szélben eltávolodtak a parttól és saját erejükből már képtelenek voltak visszajutni.

Szintén kedden Fonyódligetnél egy katamarán szenvedett árbóctörést két személlyel a fedélzetén, emiatt pedig a déli szélben sodródott és irányíthatatlanná vált.

Továbbá a Siófok-Sóstó előtti vízterületen, a parttól alig egy kilométerre is  segítséget kért két személy, akik az erős szél miatt sodródtak el gumimatraccal a parttól. A fiatalok elmondták, hogy önerőből már képtelenek voltak visszaevezni a partra, ezért az egyenruhások a hajójukba emelték és strand előtti terültre vitték őket.

Címkék: gumicsónak, matrac, katamarán, vízirendőr, Balaton, kék hírek