A Siófoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves férfival és hat társával szemben, mert a fiú – társai felbújtására – az apjától ellopott 25 millió forintot.

Egy Balaton közeli településen élő fiatal férfi baráti társaságban megemlítette, hogy az apja az otthonukban nagyobb összegű készpénzt tart. Ekkor a barátai elhatározták, hogy a pénz egy részét megszerzik, ebbe vonták bele a külföldön prostituáltként dolgozó nőismerősüket.

2016 év végén a külföldről hazalátogató nő elhitette a fiúval, hogy vonzódik hozzá és párkapcsolatot szeretne vele létesíteni, társai pedig valótlanul arról tájékoztatták, hogy a nő egyiküknek 5 millió forinttal tartozik.

A fiatal férfi a párkapcsolat reményében ki akarta fizetni a nő tartozását, ezért az apja garázsában elásott pénzből ellopott mintegy 7 millió forintot, amit teljes egészében átadott a társainak.

Ezután Kaposvárra költözött egy albérletbe azért, hogy a szülei elől elrejtőzzön, majd 2017 év elején ugyancsak a barátai rábeszélésére ellopta a garázsból apja további pénzét is, csaknem 18 millió forintot.

Az ügyészség a fiatal férfival és a cselekmény utáni rejtőzködésében segítséget nyújtó, illetve kisebb cselekvőséget vállaló három társával szemben felfüggesztett, míg a cselekményt kitervelő és arra a fiút rábeszélő, előzetes letartóztatásban lévő további három társával szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: lopás, pénz, balaton, kék hírek