2017. július 20-án 8 óra 45 perc: Zamárdiban, a Siófoki úton forgalmi okból lassító tehergépkocsinak ütközött egy motoros, aki - az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

2017. július 20-án 12 óra 10 perc: Siófokon, a Semmelweis utca külső forgalmi sávjában közlekedett egy személygépkocsi, amelynek sofőrje sávváltás során összeütközött a mellette közlekedő segédmotor-kerékpárossal.

A baleset következtében a motoros - az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. Az eset körülményeit a Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

2017. július 20-án 13 óra: Balatonföldváron, a Balatonszentgyörgyi út 64. szám előtti útszakaszon, a belső forgalmi sávban közlekedett egy gépkocsi vezetője, amikor jobbra kanyarodása során nekiütközött a mellette, a külső forgalmi sávban haladó segédmotor-kerékpárosnak.

A fiatalkorú motoros - az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A megye területén az elmúlt 24 órában további 12 anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy nyáron egyre nagyobb számban jelennek meg az utakon a segédmotoros kerékpárosok és motorkerékpárosok. Ezen időszakban a járművezetők lendületesebben, nagyobb átlagsebességgel közlekednek az utakon, sajnos ezt az elmúlt napok baleseti statisztikai adatai is jól tükrözik.

A motorozás rendkívül veszélyes üzem. A motorkerékpárosok halálozási kockázata sokkal nagyobb, mint egy személygépkocsi vezetőinek. A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve, ráadásul a motorosok kevésbé észlelhetőek, mint a nagyobb méretű járművek.

A KRESZ előírások betartásával sok baleset elkerülhető lehetne. Ha pedig mégis baleset következik be, a lassúbb ütközési sebesség általában enyhébb sérüléssel jár. Az egyéni biztonság egyik legalapvetőbb módja, hogy a motorkerékpár vezetője és utasa mindig viseljen bukósisakot.

Címkék: motor, sérül, karambol, baleset, kék hírek