Szombaton negyed kettőkor kapták a somogyi rendőrök a bejelentést, miszerint a Siófok-Széplak előtti vízterületen, a parttól körülbelül két kilométerre egy vitorlás felborult és ketten vízbe estek. A vízirendőrök azonnal a felborult vitorláshoz siettek, ahol a hajó két utasát a vízből a csónakba emelték, majd a Vízimentők Országos Szakszolgálata elvégezte a felborult jármű műszaki mentését - írja a Police.hu.  

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Délután fél ötkor az Alsóörs előtti vízterületen egy vitorlás csónak volt képtelen az erős szél miatt önerőből partot érni. A vízirendőrök ezt észlelve azonnal a csónakban utazók segítségére siettek, akiket a járművel együtt a kikötőben biztonságba helyeztek.

Ugyanekkor a balatonföldvári vízirendőrök a balatonudvari vízterületen, a parttól mintegy 500 méterre észlelték, hogy az erős északi szélben két fiatal egy gumicsónakkal képtelen volt partra jutni. Az egyenruhások ezért a helyszínre érve azonnal kiemelték a vízből a bajbajutottakat, majd a gumicsónakot és két utasát a partra vitték.  

A mentések idején II. fokú viharjelzés volt érvényben.

Címkék: felborult, vízirendőrök, vitorlás, Balaton, kék hírek