A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összegyűjtötte az elmúl 24 óra tűzeseteit és baleseteit.

Szombat délután tűz ütött ki egy kaposvári családi ház padlásterében. A tető alól szivárgó füstre lettek figyelmesek a Stromfeld Aurél utcai ház lakói. A három felnőtt és három gyermek azonnal elhagyta az épületet. Az eset során senki sem sérült meg. A kaposvári hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet, egy vízsugárral elfojtották a lángokat, amelyek így nem terjedtek tovább. A tűz következtében kis területen károsodott a gerenda és a cseréplécek. Az épület lakható maradt.

baleset

Szombat délután rosszul lett és árokba hajtott Bábonymegyer belterületén egy három tonna vasárut szállító kisteherautó sofőrje. Az autóvezetőt mentőhelikopter kórházba szállította. A tabi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kivontatták az árokból.

Parkoló autóba hajtott egy gépjármű szombat éjjel Ötvöskónyi belterületén. Az álló autóban nem tartózkodott senki. A másik járműben utazó két embert a mentők a kórházba szállították. A gépkocsikat a nagyatádi hivatásos tűzoltók áramtalanították védősugár fedezete mellett, a helyszínelést követően a járműveket letolták az úttestről, így megindulhatott a forgalom az érintett szakaszon.

baleset

Súlyos baleset történt vasárnap kora reggel Andocsnál, amikor frontálisan egymásba rohant egy kisbusz és egy személygépkocsi. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba sodródott, vezetője megsérült. A kisbuszból két sérültet a műszaki mentésre riasztott tabi önkormányzati tűzoltók szabadították ki. A kaposvári hivatásos tűzoltók is helyszínre siettek, a járművek áramtalanítását követően az egységek a mentőknek nyújtottak segítséget a sérültek ellátásában. A mentőszolgálat munkatársai ezt követően a kisbusz mind a hat utasát és a személyautó vezetőjét is kórházba szállították.

Címkék: lakástűz, súlyos, tűzoltók, Somogy, baleset, kék hírek, Kaposvár