Három fa dőlt a vasúti sínekre Barcs-Középrigóc állomás előtt, a Barcs-Szigetvár vasúti vonalon, pénteken este, írja a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az egyenként fél méter átmérőjű fákat, amelyek a viharos időjárás során dőltek ki és amelyek akadályozzák a vasúti közlekedést, a barcsi hivatásos tűzoltók darabolták fel és távolították el a sínekről.


 Barcs és Nagyatád HTP Barcs és Nagyatád HTP Barcs és Nagyatád HTP Barcs és Nagyatád HTP Barcs és Nagyatád HTP Barcs és Nagyatád HTP
Barcs és Nagyatád HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Heresznyénél szintén elakadt egy vonat mintegy hatvan utassal, a továbbhaladásukat akadályozó nyárfát a nagyatádi tűzoltók távolították el a sínekről.

Barcs és Szulok között, valamint Komlósd külterületén is fa dőlt az úttestre. Nagyatád és Berzence között több helyen is letört ágak, kidőlt fák jelentettek veszélyt az autósokra, volt ahol teljesen elzárták az utat. Barcsi és a nagyatádi hivatásos tűzoltók mellett a szuloki és a berzencei önkéntesek is közreműködtek a károk mihamarabbi felszámolásában.

Iharoson egy melléképületet rongált meg egy kidőlt fa, amelynek súlyától a csurgói önkormányzati tűzoltók szabadították meg az építményt.

A vihar főként a dél-somogyi településeken pusztított, ám Balatonlellén is egy kettéhasadt fa alól kellett kimenteni egy személyautót a balatonboglári önkormányzati tűzoltóknak, majd lefűrészelték a veszélyes fadarabot. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Címkék: kidőlés, tűzoltó, Barcs, vihar, kék hírek