Szombaton és vasárnap több autóbaleset helyszínére, és letört faágak, kidőlt fák eltávolításához vonultak a megye tűzoltó egységei, ugyanakkor a mentőknek is segítséget nyújtottak.

Kaposváron kidőlt fát távolítottak el a tűzoltók, annak faágai ugyanis rálógtak a villanyvezetékre és lehúzták azt, de az vezeték nem sérült meg. A kaposvári hivatásos tűzoltók fűrészelték le a veszélyeztető faágakat.

A siófoki hivatásos tűzoltók Balatonvilágoson előzték meg, hogy a letört faágak leszakítsák a villanyvezetéket. Bodrogon több melléképületet rongált meg több kidőlt fa. A helyi önkéntes tűzoltók nyújtottak segítséget a Kossuth Lajos utcai ingatlanok tulajdonosainak.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A délutáni órákban három személyautó ütközött össze 7-es főút siófoki szakaszán, a főút és a siófoki Előd utca kereszteződésében. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket és elvégezték a műszaki mentést. A három járműben összesen nyolcan utaztak, a mentők két embert szállítottak kórházba.

A baleset helyszínéről az M7-es autópályára riasztották a siófoki egységet, a sóstói pihenő közelében ugyanis kigyulladt egy személyautó. A jármű vezetője mikor észlelte a motortérből felcsapó lángokat, kiszállt az autóból. A tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Siófok Rét utcájában kis területen lángra kapott a lekaszált terület. A tüzet a város hivatásos tűzoltói fékezték meg.

Vasárnapra virradó éjszaka útra dőlt fa eltávolításához vonultak a siófoki tűzoltók, amely félig elzárta az Attila utca forgalmát. A KÖTÉL Egyesület tagjai a megyeszékhely Pécsi utcájában daraboltak le egy lehasadt faágat, amely a gyalogos forgalmat veszélyeztette. Kaposvár hivatásos tűzoltói a mentőknek segítettek bejutni egy Zaranyi lakótelepi lakásba, ahol az ott élő asszony rosszul lett. Az egységnek sikerült létrán át bemásznia a fürdőszoba ablakon, majd beengedték a mentőket a beteghez.

Egy személyautó és egy motorkerékpár karambolozott Zamárdiban, a Vasút utcában. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, biztosították a helyszínt, és segítettek a mentőknek a sérült elhelyezésében. A baleset következtében ugyanis a motor vezetője súlyos sérülést szenvedett. A helyszínelés után a sérült járműveket egy közeli parkolóba tolták a tűzoltók, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Címkék: mentés, tűzoltó, baleset, karambol, Balaton, kék hírek