A feltételezés szerint az intézet egyik zárkájában egy elítélt túszul ejtette társait, majd a zárka ajtaját is elbarikádozta céljai kikényszerítése érdekében. Az intézet kijelölt munkatársa – a társszervek riasztását követően - tárgyalást kezdett a túszejtővel, aki kiengedte az egyik fogvatartottat a zárkából. A további tárgyalások eredménytelennek bizonyultak, ezért a TEK helyszínre érkező műveleti egységének munkatársai behatoltak a zárkába és kiszabadították a másik túszt.

null

A kiürített épületben, a felügyelet nélkül hagyott mosodában elektromos zárlat miatt tűz keletkezett. A tűz észlelését követően az intézet Tűzoltó Csoportja megkezdte a felderítést, a tájékozódást nehezítette, hogy az épület már füsttel telítődött. A kaposvári hivatásos tűzoltókkal közösen minden helyiséget átvizsgáltak, egy zárka ajtaját felfeszítették a teljes felderítés érdekében, majd megfékezték a tüzet.


Fotó: Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetFotó: Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetFotó: Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetFotó: Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetFotó: Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási IntézetFotó: Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Fotó: Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!



A gyakorlat során lehetőség nyílt a börtönökben bekövetkező speciális, haladéktalan intézkedéseket igénylő helyzetekben történő közös feladatellátásra, a felszámolásban érintett szervek, továbbá az intézet különböző szakterületein dolgozó állományának az együttműködés hatékonyságának erősítésére.

Címkék: börtön, gyakorlat, kaposvár, kék hírek