Siófokon történt szerdán hajnalban, hogy egy férfi a nyitott ablakon keresztül bemászott egy nyaralóba, ahonnan az alvó sértett mellől ellopta telefonját.

A sértett időközben felébredt, így a besurranó futva, cipőjét a ház előtt hátrahagyva menekült a helyszínről.

A felmerült információk alapján a rendőrök azonosították a férfit, akit elfogtak és előállítottak a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 32 éves Sz. Ivánt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Sz. István kihallgatásakor tagadta tettét, de a helyszínen elhagyott, majd az időközben lefoglalt lábbeliről elismerte, hogy az az övé, azonban a rendőröknek azt állította, hogy azt előző éjszaka lopták el a házuk elől.

A rendőrség - a fenti üggyel kapcsolatban is - az alábbiakra hívja figyelmet:

- Ha otthon tartózkodik, zárja lakásának bejárati ajtaját, alacsonyan levő ablakait, kert-, vagy garázskapuját!

- Iratokat, táskákat, mobiltelefonokat lehetőleg ne az előszobában, vagy a bejárati ajtó közvetlen közelében tároljon!

- Vásárlások, szórakozóhelyek, vendéglátóhelyek látogatása során iratait, táskáját mindig tartsa magánál, kabátja nyitott zsebében ne tartson pénzt, ill. értékeket!

- Munkahelyén is – főleg ahol ügyfelek fordulnak meg - tartsa biztonságos helyen személyes értékeit, iratait, telefonját!

Címkék: cipő, nyaraló, besurran, Balaton, tolvaj, lop, kék hírek