Arattak azon a gabonatáblán Szabadhídvég külterületén, amelyen a délelőtti órákban füstre lettek figyelmesek. A tűz a tarlóra és a lábon álló gabonára is átterjedt. A lángok észlelésével egy időben a betakarítást végző cég dolgozói körbeszántották a területet. A siófoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgoztak a tűz elfojtásán, amely a 33 hektáros terület hat hektáros tarlóját és 1-1 hektár lábon álló búzát és árpát érintett. 


Fotó: Barcs HTP (helyszín: Kastélyosdombó és Babócsa)Fotó: Barcs HTP (helyszín: Kastélyosdombó és Babócsa)Fotó: Barcs HTP (helyszín: Kastélyosdombó és Babócsa)Fotó: Barcs HTP (helyszín: Kastélyosdombó és Babócsa)Fotó: Barcs HTP (helyszín: Kastélyosdombó és Babócsa)Fotó: Barcs HTP (helyszín: Kastélyosdombó és Babócsa)
Fotó: Barcs HTP (helyszín: Kastélyosdombó és Babócsa)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Babócsán, a gázfogadó telep környezetében a gáz fáklyázása következtében meggyulladt az alacsony füves vegetáció. A tűz veszélyeztetett egy öthektáros, lábon álló gabonatáblát, valamint a gázfogadó telepet. A barcsi hivatásos tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt elfojtani a lángokat.

Címkék: kastélyosdombó, somogy megye, barcs, katasztrófavédelem, tűz, kék hírek