A Somogy Megyei Főügyészség korábban tájékoztatást adott arról, hogy vádat emelt 5 férfival szemben, akik 2014 december és 2015 április között Kaposváron és Pécsett kábítószerrel kereskedtek.

A Hollandiában kamionsofőrként dolgozó egyik vádlott jelentős mennyiségű, különböző fajta kábítószert juttatott Magyarországra, amelyet társai értékesítettek. A cselekmény akkor lepleződött le, amikor két vádlottat 800 db MDMA-t tartalmazó tabletta átadása közben a rendőrjárőrök tetten értek.

Somogy megye eddigi legsúlyosabb kábítószeres ügyében a Kaposvári Törvényszék a napokban kihirdetett ítéletében a váddal egyezően valamennyi vádlottat bűnösnek mondta ki és velük szemben összesen 38 év – 6 év és 9 év közötti – fegyházbüntetést szabott ki. Vagyonelkobzást rendelt el a kábítószer-kereskedelemből származó pénzösszegre, elkobozta továbbá a lefoglalt több kilónyi kábítószert.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlottak terhére, a kiszabott büntetések súlyosítása végett fellebbezést jelentett be. Valamennyi vádlott előzetes letartóztatásban várja a jogerős döntést.

Címkék: díler, ügyészség, kábítószer, kaposvár, kék hírek