Teljes terjedelmében égett egy hetvenöt négyzetméteres lakóház tetőszerkezete a Tab melletti Bábonymegyer Béke utcájában szombat délután. A tabi önkormányzati tűzoltók mellett a siófoki hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek, ahol az egyik szoba is kiégett. Az egységek két vízsugárral már körülhatárolták, majd eloltották a lángokat, emellett egy gázpalackot is kihoztak az épületből - tájékoztatott honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szombat este Marcaliban egy ismeretlen tettes a marcali Béke utcában a nála lévő öngyújtóval minden előzmény nélkül felgyújtott egy tujafát - írja a Police.hu. A járda és az úttest közé ültetett fa felső része teljesen leégett, emiatt egy lakóház redőnyében is anyagi kár keletkezett.

A rendőrök nem sokkal később elfogtak és a Marcali Rendőrkapitányságra előállítottak egy helyi 17 éves fiút, akit garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A fiatalkorú elismerte a bűncselekmény elkövetését, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Címkék: gyújtogatás, lakástűz, tűzoltók, Somogy, kék hírek