2017. június 15-én 15 óra 25 perc: Berzencén, a Szent István utca és az Ady Endre utca kereszteződésében két személygépkocsi ütközött össze.

Az egyik sofőr - az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

2017. június 15-én 16 óra 4 perc: Fonyódon, a Dobó István utca és a Szivárvány utca kereszteződésében egy Seat típusú gépkocsi és egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfi ütközött össze.

A motoros - az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A megye területén az elmúlt 24 órában további öt anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt.

Hidegfront és eső, növekvő balesetveszély az utakon

Pénteken egy hidegfront érkezik, melynek következtében nyugat felől többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Tompulnak a reflexek, ami az eső mellett tovább növeli a balesetveszélyt az utakon.

Esős, csapadékos időszakban hirtelen megnövekednek a balesetek. Mindez alapvetően a megváltozott látási- és útviszonyokra, a gyalogosok korlátozottabb észlelhetőségére, a féktávolság megnövekedésére, valamint megváltozott körülményekhez nem igazodó közlekedői magatartásra vezethetők vissza.

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében a járművek vezetőinek nagyobb figyelmet, fokozott óvatosságot kell tanúsítaniuk, lassabb haladási sebességet kell megválasztaniuk, s nem utolsó sorban nagyobb követési távolságot kell tartaniuk az előttük haladó jármű mögött.

Címkék: karambol, hidegfront, sérül, baleset, kék hírek