A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Piros Attila r. dandártábornok május 18-án Kaposváron, Siófokon,  május 25-én Balatonkeresztúron tartott tájékoztatót a társszervek képviselőinek és a települések polgármestereinek a rendőrség idegenforgalmi szezonra történő felkészülésről.

A rendőrfőkapitány és a Siófoki-, Fonyódi-, Marcali Rendőrkapitányságok vezetői június 2-án Siófokon és Fonyódon tartották meg szezonnyitó eligazításukat. A Balaton-partján szolgálatot ellátó rendőröknek ezeken a fórumokon határozták meg az idegenforgalmi szezonnal kapcsolatos feladatokat és elvárásokat.

Az idegenforgalmi szezonra a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a Kaposvári Rendőrkapitányság, a Barcsi Rendőrkapitányság és a Nagyatádi Rendőrkapitányság állományából érkeznek rendőrök a közrend és közbiztonság, valamint a Balaton-partján élők, nyaralni, pihenni vágyók szubjektív biztonságérzetének fenntartása és növelése érdekében.

Tevékenységüket segítik azok a szakgimnazista tanulók, akik már április óta gyakorlatukat töltik a Siófoki Rendőrkapitányságon, majd a későbbiekben érkező főiskolai hallgatók, valamint megerősítő erőként érkeznek a Készenléti Rendőrség állományának tagjai is.

Címkék: rendőr, szezon, Balaton, kék hírek